TRANSLATE THIS PAGE

duminică, 7 noiembrie 2010

Filme 3 D

Filmele 3-D sau anaglife, sunt practic imagini succesive prelucrate in metoda anaglifa: fiecare cadru este colorat in doua straturi de culoare si suprapuse, cu programe de cumputer speciale si puternice.
De obicei, subiectul principal este în centru, în timp ce prim-planul şi fundall sunt deplasate lateral în direcţii opuse.Cand aceste imagini sunt vizionate cu ochelari speciali avand lentile de culoare cromatica opusa, spre exemplu si cele mai uzuale sunt rosu si cyan, atunci imaginile vor capata in creierul nostru un efect stereoscopic 3D.

(apasa pentru a mari)


Recent au aparut  ochelari  cu vedere cruce-prismatica (cross-view prismatic) cu mascare reglabila , care oferă o imagine mai largă atunci cand sunt privite la  monitoare si proiectoare speciale de computer sau home entertainment (gen 3-D TV). Daca nu aveti inca posibilitatea financiara pentru acestea din urma, atunci poti viziona varianta anaglifa care este cea mai ieftina!
Pentru a iti construi proprii tai ochelari 3D urmareste clipul de mai jos

sau da o fuga la 1A langa Posta Mare si ia-ti revista 3D cu ochelari la pretul de 15 lei.]
Dupa aceea nu iti ramane decat sa intri pe youtube si sa cauti clipuri 3D anaglyph (sunt o sumedenie) sau chiar filme precum  The.Final.Destination.3D, Night.Of.The.Living.Dead.3D, Space.Dogs.3D, si altele, sau documentare nemaipomenite precum Underworld de J.J. Cousteau sau Sun de NASA.


Vei ramane placut surprins! Merita!
ATENTIE: vizionarea indelungata a imaginilor anaglife dauneaza creierului si ochilor, deoarece creierul nu prea este obisnuit cu aceste artificii!
sursa  tehnologica:  http://en.wikipedia.org/wiki/Anaglyph_image

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...