TRANSLATE THIS PAGE

vineri, 22 octombrie 2010

Salvand planeta...Go GREEN !

Peste tot auzim de verde, green sau eco. Ce inseamna toate acestea?

Inseamna ca nimic nu este inepuizabil si trebuie sa fim mult mai responsabili fata de mediul ce ne inconjoara incepand de la cateva metode foarte eficace si totusi simple:
- nu arunca gunoiul sau orice obiect ce nu iti mai e folositor acolo unde nu trebuie! Asta include gunoi menajer, hartie, material plastic, feroase si altele. Tine minte, toate acestea sunt inflamabie totodata, provocand chiar daune daca nu se colecteaza corespunzator!
- nu arunca chistocul de tigareta! vei provoca daune materiale sau chiar pierderi de vieti omenesti!
- izoleaza-ti locuinta cu materiale speciale ce mentin caldura: ex. izolarea blocului sau a casei cu placi de poliester expandat.
- schimba becurile incandescente din locuinta ta cu becuri fluorescente: astfet veti realiza economii de pana la 50% functie de numarul lor (poti calcula aici cam cat vei ECOnomisi - http://www.ecomagazin.ro/ecobec/)

- incearca sa mergi cat mai putin cu autoturismul: vei ECOnomisi carburant (acesta este extras din pamant), bani si nu vei mai polua atmosfera!

- schimba-ti junk-urile de electronice din casa cu ceva mai modern si ECO friendly: inlocuieste clasicul TV cu tub catodic cu un TV de tip LCD (plasma este nociva mediului si ochilor la fel ca CRT), unitatea PC cu un laptop, astfel vei ECOnomisi energie electrica si vei fi mult mai sanatos!

"Dacă nu foloseşti maşina timp de un an, ai putea economisi aproximativ trei tone de dioxid de carbon, în medie, pe an. Dacă izolezi bine pereţii, ai putea salva două tone de dioxid de carbon anual. Înlocuirea încălzirii centrale cu una bazată pe lemn ar putea duce la economii de 4,6 tone de dioxid de carbon pe an, dacă lemnul provine din surse locale."

 Acum revin cu o intrebare cat se poate de logica: Echilibrul dintre becurile economice si fumul masinilor...se merita? Eu zic ca nu, insa totusi putem incerca, chiar daca rezultatele le vor vedea copii nostrii ;)

Astfel salvezi planeta , te salvezi pe tine!

Pentru mai multe sfaturi ECO si adoptarea unui mod intr-un mediu de viata mai sanatos viziteaza site-urile de mai jos.
http://www.omuletiiverzi.ro/   thanks goes to Anca for sharing me this link ;)
http://www.ecomagazin.ro/info/salvarea-planetei/

Un comentariu:

  1. Foarte frumos, sunt reguli pe care le respectau bunicii nostri. Pentru ca viata sa fie fara stres cred ca trebuie sa trecem in spatiul agricol si avem si verde ,ce inseamna viata!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...