TRANSLATE THIS PAGE

vineri, 31 decembrie 2010

Cum sa scanezi pe cineva pe mess si metode de securitate

Cu siguranta ai auzit de posibilitatea de a "scana" pe cineva, sau mai bine zis a verifica daca acea persoana este in mod OFFLINE, ONLINE sau INVISIBLE. Trucul este ca nu este niciun truc :) Tot ce trebuie sa faci este sa accesezi un site unde vei introduce ID-ul acelei persoane/firme de Yahoo Messenger in campul desemnat iar printr-o simpla apasare de buton, de regula o LUPA, scanner-ul iti va raspunde prin una din cele 3 variante. De asemenea vei vedea si AVATAR-ul aferent ID-ului. Iata cateva link-uri de site-uri care iti dau posibilitatea scanarii, toate folosind acelasi principiu:
www.imvisile.ro
www.imvisible.info
www.detector-invisible.com
www.yahooscan.eu
...si lista poate continua.
Exista si anumite programe care iti permit scanarea fara a accesa un site, programe care urmaresc IP-uri (gen ValizaSoft) dupa care urmezi a le scana cu un site gen   http://www.infosniper.net/ pentru a afla de unde provine si de la ce provider (util cand cineva te minte de unde este :) sau doar pentru a iti verifica singur IP-ul) ,  insa nu fac obiectul acestui articol.
Am avut timp de un an de zile un antivirus foarte renumit, AVAST pe numele sau, insa cum orice program si computer este distructibil, antivirusul a clacat.
Momentan am descoperit un nou antivirus intitulat VIPRE de care sunt foarte multumit. Mi-a gasit un adware (de la BSPlayer de care se stie) si 2 troieni (periculosi dealtfel) si asta in vreme ce folosisem Avast. Il poti descarca si incerca pentru 30 de zile (cu cont gratuit) de la adresa   www.vipreantivirus.com/

NOTA: Mentionez ca nu sunt hacker sau cracker si nu fac parte din nicio organizatie sau grup de gen, nu fac propaganda/antipropaganda pentru anumite produse sau servicii, ci doar sfatuiesc utilizatorii pentru a nu cadea in plasa acestora :)

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...