TRANSLATE THIS PAGE

luni, 13 decembrie 2010

Google Latitude si Street View

De curand au fost lansate si in Romania serviciile gratuite Latitude si Street View.
Primul serviciu permite utilizatorilor inregistrati Google prin Gmail sa isi distribuie locatia lui prietenilor cat si gasirea acestora.

 (apasati pe imagini pentru marire)
Al doilea serviciu este binecunoscutul Street View si permite vizualizarea la nivel de strazi a locatiilor sau persoanelor prin ajutorul unor succesiuni de poze (captate cu ajutorul unor vehicule speciale ce inregistreaza si date telemetrice-chiar si biciclete).

Spre exemplu, cautam o adresa. Deschidem browserul nostru preferat (recomand Mozilla sau Chrome), alegem din portalul Google pagina Harti unde ne va fi afisata o harta. Introducem adresa cu pricina si ne va fi afisata pe harta. Pana acum nimic deosebit...ca oricare serviciu de cartografie al unei companii ce se resspecta (vezi Microsoft sau altele). Insa daca privim mai cu atentie butoanele de + marire sau - micsorare a detaliilor din stanga hartii observam un buton nou sub forma unei siluete umane.

Tragand de silueta catre o strada sau bulevard vom activa functia Street View la nivelul locatiti respective. Atunci vom avea controale gen sageqata care ne permit deplasarea pe strada sau putem folosi scrool- ul mouse-ului pentru a mari/micsora detaliile. Sfat: apasati butonul X din coltul dreapta sus al imaginilor pentru a aduce in mod Tot ecranul.
Dati click dreapta pe imagine pentru a activa functia 3D: folosind ochelari anaglifici 3D (au 2 filtre colorate si se gasesc in reviste- vezi articol in blogul meu) aveti posibilitatea vizionarii mult mai reale a locatiei respective, pentru o mai buna orientare. Pe mine m-a uimit acest serviciu!

Numerele de inregistrare ale autovehiculelor cat si persoanele sunt cenzurate, iar daca considerati ca nu s-au intreprins astfel de masuri puteti reclama acest lucru.

Sa auzim de mai bine!
P.S.: veti spune ca Google a luat forma lui BigBrother insa nu este chiar asa :)
Pentru mai multe detalii despre acest serviciu vizitati http://www.google.ro/help/maps/streetview/

Un comentariu:

  1. Actualizare: exista aceasta functie si pe programul de PC Google Earth :) deci, descarcati-l de aici http://www.google.com/earth/index.html

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...