TRANSLATE THIS PAGE

vineri, 17 decembrie 2010

Tips and tricks for your Windows Mobile

Cum sa instalezi mai usor aplicatiile prin copierea de scurtaturi in Start Menu

 Sa ne gandim la un scenariu: ai resetat/formatat memoria telefonului tau sau al oricarui dispozitiv ce ruleaza Windows Mobile fie el 5, 6, 6.1, 6.5 sau chiar 6.5.3. Vrei sa instalezi toate aplicatiile sau jocurile insa fara a astepta prea mult. Stim foarte bine ca ori de cate ori facem acest lucru ne va costa timp, iar daca avem peste 20 de aplicatii poate dura chiar si cateva ore bune. Exista si metoda usoara: prin simpla copiere a aplicatiilor si mai apoi trimitereea scurtaturilor aferente in meniul Start.
Nu uitati ca avem de-a face cu cel mai flexibil sistem de operare pentru smartphone-uri, ceea ce ne da posibilitatea modificarii fisierelor, registrilor si al setarilor dupa bunul plac.
De regula, programele ce se pot instala pe WM sunt arhivate in forma CAB avand extensia .cab la urma. Odata instalate, aceste "cab-uri" se desfac in memoria aleasa de noi (ex. My Device sau My Storage, SDMMC) dupa care le executam din meniul Start.
Avantajul net fata de celelalte sisteme de operare este acela ca aproape orice aplicatie sau joc care a fost instalat va putea fi rulat dupa o resetare/formatare pe acelasi dispozitiv sau altul fara o instalare prealabila, prin simpla copiere a folder-ului respectiv pe un alt mediu (ex. P.C. sau alt card de memorie; back-up).
Dupa ce ati copiat folder-ul cu programul sau programele cu ajutorul P.C.-ului, veti face o simpla scurtatura in meniul Start.


Aveti nevoie de utilitarul File explorer extensions disponibil gratuit aici , il instalati si urmati pasii:
  • deschideti File explorer si mergeti la folderul aplicatiti respective;
  • dati click dreapta pe aplicatie si selectati "Send Shortcut to Programs";
  • acum aveti, sau dupa restart, scurtatura aplicatiei respective.
Veti observa ca aceasta extensie a File explorer va adauga noi functii managementului fisierelor precum "Go to", "View Options" sau "Property" tinand apasat pe fisier.
Pentru cei mai avansati: ca sa faceti un back-up la meniul Start accesati memoria dispozitivului in Windows/Start Menu si copiati intreg folder-ul Start Menu pentru a il restaura mai tarziu, astfel nu veti mai fi nevoiti sa faceti scurtaturi prin metoda de mai sus.

Un comentariu:

  1. Daca vrei sa faci bani din ceea ce scrii, incearca Blogmoney si inscrie-te!
    http://aff.blogmoney.com?aid=2647&acid=223

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...