TRANSLATE THIS PAGE

miercuri, 5 ianuarie 2011

Sony Ericsson XPERIA X1 review

Cum luna Decembrie este luna cadourilor, mi-am permis sa imi fac unul prin schimbarea smartphone-ului actual Omnia cu un model mult ravnit de mine, Sony Ericsson XPERIA X1 .
 Pana la data acestui articol sunt foarte multumit de el datorita mutitudinii metodelor sale de intrare cum ar fi touchscreen cu stylus, tastatura QWERTY, optical joystick, D-pad sau comanda vocala.
In primul rand imi place tastatura lui, aceasta are un spatiu intre taste foarte mare fata de alte dispozitive din aceeasi categorie (HTC Diamond pro sau Touch pro, etc), dar si o proeminenta curbata la nivelul fiecarei taste. Acest lucru permite tastarea foarte facila a mesajelor lungi, in special pentru cei ca mine care mai compun articole on-the go. Sincer mai mult de asta l-am ravnit :D

O alta caracteristica speciala este display-ul . Desi are numai 3" in diagonala, acesta se deosebeste de celelalte prin rezolutia sa chiar enorma, de 800 x 480 pixeli, ceea ce il duce in categoria de UMPC chiar daca la celelalte dotari nu se compara. Luminozitatea poate fi setata automat de senzorul de lumina, contrastul este unul foarte bun iar culorile sunt vii, remarcandu-se acest lucru in orice circumstante. In lumina soarelui se comporta bine, deoarece are un strat ce nu reflecta lumina creeand efectul de oglinda. Nu degeaba poarta logo-ul Sony Ericsson !
Rezolutia marita a display-ului fac ca paginile de internet sa fie lizibile fara a fi nevoit sa dau zoom, atat in Opera cat si in IE.

Camera foto are un senzor CCD de 3.2 MPx precum si un strat antireflexiv, rezultand imagini calitative, comparabile cu cele de rezolutie mai mare. Caracteristica ce il face unicat printre concurenta in randul Windows este functia TouchFocus care functioneaza exact ca la iPhone. Filmarile video sunt la rezolutie de 640 x 480 pixeli cu 30 fps, desi nu se pot compara cu cele realizate de seria N a Nokia (ex. N95).
Smartphone-ul are la baza Windows Mobile 6.1 Professional Edition si asta este un lucru bun, deoarece acest tip de device este realizat pentru cei ce au nevoie de mobile office precum oamenii de afaceri sau administratori, dar si pentru cei ce au nevoie de un mijloc de comunicare rapid din toate punctele de vedere.
Pentru ca am adus aminte de rapiditate si mobilitate pot enumera cateva din caracteristicile tehnice ale acestui complex device:
- procesor Qualcomm 7200 A @ 528 MHz;
- memorie RAM 256 MB
- memorie ROM 512 MB
- nVIDIA Graphic Accelerator, nVIDIA G5500
- bus de date pe 32 biti
- suporta carduri de memorie micro SD  de pana la 16 GB
- ultima versiune software R3AA010 (actualizat prin SE Update Service)
- dispune de toate modurile radio disponibile precum GSM, HSDPA, WIFI, BT, GPS, USB 2.
Mai multe informatii tehnice puteti gasi pe site-ul GSM Arena

Un alt aspect foarte important este design-ul, care contopeste materiale metalice cu plasticul de inalta calitate, spre deosebire de celelalte device-uri. Design-ul slider-ului este unul intitulat ARC, care da un aspect inovator intregului device si ofera usurnta in vizualizarea a ceea ce scrii. Metalul este prezent atat pe capacul ce acopera acumulatorul Litiu Polimer de 1500 mA cat si in partea frontala in jurul display-ului, avand aspectul finisajului de aluminiu .
In jurul partii superioare avem LED-urile de avertizare, 4 la numar, fiecare avertizare este indicata de un ritm cu o culoare distincta, dand un efece
O alta inovatie o reprezinta functia X  PANELS, probabil X provine de la Xperia. Practic este o aplicatie care la o apasare de buton iti permite sa iti alegi panoul preferat, precum Desktop-uri multiple . De remarcat aici este panoul Media Xperience care va arata precum meniul unui Playstation Portable in care vei reda muzica, filmele, pozele sau cauta in agenda telefonica. Facebook panel este o alta inovatie a SE, fiind disponibil numai pe acest device. Acesta pune la dispozitie metode multa mai simple de comunicare cu prietenii tai din reteaua Facebook, facandu-l multa mai atractiv decat aplicatia realizata de Microsoft.

In ansamblu, smartphone-ul este remarcabil prin multitudinea de functii de care dispune, unele fiind chiar inovatoare, dar si de usurinta in scrierea mesajelor sau fisierelor Office. Poate ca de aceea SE l-a cotat in segmentul premium la un pret de 800 $, fiind unul dintre cele mai scumpe smartphone-uri de pe piata,

Pentru a descarca  toate X PANELS disponibile (Facebook, Youtube, Dashwire, Navigation, SPB Shell si SlideShow panel) apasati AICI , aplicatii esentiale precum Xperia Tweak2, X button mapper sau Adobe Flash 10 activex gasiti   AICI  , iar pentru MANUAL, review si poze apasati AICI.
Pentru a actualiza soft-ul camerei foto la R27-35059 care permite etichetarea locatiei prin "geo-tagging" precum si pornirea flash-ului automat "Auto Flash" descarca fisierul .cab de AICI .
Site-uri utile: http://xperia-x1.com/xperia-x1i-and-xperia-x1a/  si  http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=471

Daca vrei sa incerci ROM de Android pe X1 atunci ar fi bine sa citesti articolele astea. 


RECLAME
a funny one :)NOTA: daca am schimbat telefonul Omnia cu XPERIA nu inseamna ca nu voi mai raspunde la intrebari legate de acesta. Principiile sunt la fel. Deci raspund la orice intrebari legate de Windows Mobile :)

COOL:  Un site interesant ce s-a lansat special pentru XPERIA este "Who is Johnny X?" 
Ajuta-l pe Johnny X sa isi aminteasca cine este prin urmarirea filmului apasand AICI 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...