TRANSLATE THIS PAGE

sâmbătă, 26 februarie 2011

Mod simplu de recuperare date

Computerele sunt precum oamenii: mai si gresesc sau dau rateuri, tehnic spus, fie din cauza unui virus,, componenta defectata sau manipulare/mentenanta defectuasa. Desi in cel mai fericit caz problemele se remediaza de catre utilizatorul obisnuit, exista cateva la care vei fii nevoit sa apelezi la un specialist. Cea mai periculoasa problema este PIERDEREA DE DATE.
Nimanui nu ii place ca intr-o milisecunda sa piarda munca de la birou sau de acasa, amintirile materializate prin poze sau filmari, sau alte documente importante.

Pentru aceasta operatiune de recuperare vei avea nevoie de cunostinte medii de utilizare al unui computer personal.
Vei avea nevoie pentru inceput de o conexiune la internet in vederea descarcarii softului necesar.

Pasii ce se impun pentru a ajunge la modul propriu-zis de recuperare sunt urmatorii:
- descarcati arhiva Hirens.BootCD.13.1.zip;
- dezarhivati si inregistrati fisierul imagine Hiren's.BootCD.13.1.iso  pe un CD gol cu programul atasat sau prin programul tau preferat (atentie: alegi modul Burn ISO Image in Nero sau ImgBurn);
- cand e gata CD-ul il vei pune in unitatea ce urmeaza sa fie recuperata/remediata si te asiguri sa iti incarce (boot) unitatea optica CD/DVD inainte de hard-disk (de regula poti alege din Meniul de boot apasand tasta F10 sau F12 dupa caz-verifica manualul placii de baza/notebook);
- dupa incarcarea CD-ului vei avea un meniu precum cel de mai jos
...in care vei alege "Mini Windows Xp" si vei apasa tasta ENTER ;
(pentru utilizatorii avansati: poti alege "Dos Programs" unde ai un meniu structurat corespunzator);
- dupa incarcarea Mini Windows Xp vei apasa pe pictograma HBCD si vei avea un meniu structurat pe categorii.

- vei alege ceea ce crezi ca este nevoie pentru a remedia computerul/hard-disk-ul tau, insa cu mare atentie!

SFAT: daca doar vrei sa recuperezi datele atunci intra in Windows Explorer si copiaza pe un stick USB sau pe un hard-disk extern.
RETINE: daca auzi un sunet de tip "clanc" ce provine din unitatea centrala atunci fii sigur ca este hard-disk-ul defectat iar zilele acestuia ii sunt numarate. Salveaza-ti imediat datele importante!

Pentru a incarca programul de pe un stick USB urmeaza instructiunile de AICI  (engl.)-util atunci cand nu ai unitate optica precum un netbook sau server.

NOTA:   Hiren's boot CD este o suita de programe colectate de Hiren. ce sunt distribuite gratuit si legal conform Acordului de Licenta al fiecaruia. De asemenea recomand ca fiecare utilizator de computer sa aiba o astfel de copie fiindca mai devreme sau mai tarziu va avea nevoie de una.

Daca ti-a placut acest articol da un LIKE in dreapta paginii. Multumesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...