TRANSLATE THIS PAGE

sâmbătă, 24 decembrie 2016

Iubește-l și urmează-l

De multe ori credem că orice ni se cuvine, că pur și simplu trebuie sa fie al nostru și pentru totdeauna . Se poate, dar este valabil doar pentru obiecte, nu și pentru oameni. Până și câinii sau pisicile fug!
Dar asta va fi un alt subiect în blog.
Oamenii au capacitatea de a gândi și de a iubi mai mult decât orice alt "animal din regn", iar acolo unde există doar iubire fără gândire se numește iubire oarbă.
Părerile sunt împărțite când vine vorba de iubire: femeile spun că bărbații nu stiu să iubească, că sunt prea bădărani și lipsiți de respect, că nu apreciază nimic din ceea ce fac pentru ei, bla-bla...
Bărbații, pe de altă parte, susțin că orice ar face pentru femeia de lângă ar fi in zadar fiindcă mereu există discuții de egoism, de lașitate, că mâncarea nu ar fi la fel ca cea făcută de mama, că sunt risipiți prea mulți bani lunar, că atunci când se chinuie sa agonisească "pe blat" pentru a o duce la munte sau pentru o zi mai specială sunt acuzați de delapidarea "Casei de bani a familiei", să nu mai pomenim de înșelăciune ....
Dar, înainte de a acuza, tu bărbatule sau tu femeie, ai incercat să o/îl înțelegi?...
Iubirea e mare, "mare cât inima ta, mare cât inima mea" vorba cântecului :-)
Atât de mare încât ar muta munții pentru tine, s-ar fi bătut și cu Zmeul cel Mare pentru tine, ar zbura până la Lună si-napoi doar că sa te facă câtuși de puțin fericită, fiindcă zâmbetul tău este pentru el o armură, un mijloc de propulsie pentru a ajunge acolo unde el vrea, alături de tine.
Iar tu trebuie să îl urmezi, și nu fiindcă așa e o lege nescrisă, din popor ori Biblie, ci pentru că bărbatul fără femeie nu poate exista, și nici invers. Fii sigură că și el te va urma și susține în tot ceea ce vrei sa faci, fie de vrei să mergeți să îți faci unghiuțele ori ai vreo prezentare în fața a zeci de oameni și simți nevoia să te privească cineva drag. Asta nu înseamnă că dacă el merge la service cu mașina tu va trebui să mergi cu el fiindcă sigur nu simte nevoia; e ca și cum ai merge cu el să ducă gunoiul :-)
Ai înțeles unde vreau să bat, la lucruri mai serioase, dar care contează în relație și o întăresc .
Noi, bărbații, suntem niște animale, unele mai domesticite ca altele, in funcție de rasă. Degeaba încercați voi să zbierați la noi fiindcă, ai ghicit, ne intră pe o ureche și ne iese pe cealaltă, depinde pe ce parte stai, dar de fapt auzim doar ce vrem noi, șoapte, liniște, calm.
Un bărbat care țipă la femeia lui nu se poate considera leu. Și el poate să țipe, mult mai tare decât tine, dar e mai ponderat și se abține, te ascultă, apoi discută. Încearcă să rezolve problemele cu tact, înțelegere și calm, iar la finalul discuției îți va arăta afecțiunea și drsgostea lui pentru tine printr-o îmbrățișare emoționantă și un sărut pasional.
Bărbatul care te iubește nu îți arată asta din prima, nici din a doua, ci în timp.
Trandafirul cu care el îți surprinde chipul în diminețile însorite poate fi considerat un mod sublim de a arăta.
Tot ce trebuie să faci este să îl iubești, mult și necontenit! ;-)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...