TRANSLATE THIS PAGE

miercuri, 15 februarie 2017

Cazino? Avem asa ceva?! SONY ne spune ca DA

Mic istoric
Nu stiu ce inseamna Cazino-ul pentru voi, dar pentru mine este locul in care parintii mei au sarbatorit cununia alaturi de rude, prieteni, cunoscuti.
Este locul unde ne pozam ori de cate ori iesim la o recreere pe faleza, pe inserat.

Insa a fost locul unde odinioara se intocmeau jocuri de noroc, se tineau baluri si chermeze, ori focuri de artificii.... Ar trebui sa il stim toti constantenii: si-a deschis portile in 1910 la ordinul regelui Carol, iar prin faptul ca asezarea era una de poveste, a atras o sumedenie de turisti inzestrati. In vremurile celui de al doilea razboi mondial, cazinoul a functionat ca spital, urmand ca in vremea comunismului acesta sa functioneze ca restaurant. Iar de atunci...stim cu totii ce a urmat, iar soarta nu a fost numai a acestui loc.
Stiai ca la inceput Casino-ul purta denumirea de Kursaal? De fapt Cazino-ul a fost primul "club" al orasului nostru drag. 
La 21 decembrie 1909, inginerul Elie Radu și arhitecții Ion Mincu si D. Maimarolu sunt solicitați să se deplaseze la Constanța, într-o comisie menită să studieze cazinoul din toate punctele de vedere. Astfel s-a materializat si ca spatiu functional cu o sală mare pentru restaurant, cu bucătărie și dependințele necesare, restaurant care va fi pus în legatură cu terasa din spatele ușii vitrate, pentru a nu obtura perspectiva larg deschisă asupra mării. S-au sugerat și degajarea scării de onoare printr-o arcadă spectaculoasă, adăugarea de intrări, vestiare, toalete, dar și suprimarea de trepte sau ferestre.
Lucrări de restaurare și modernizare ale Cazinoului au fost efectuate în anul 1934 de către proiectantul Daniel Renard.
Sa revenim in zilele noastre...
In toamna anului trecut, cei de la SONY au venit in orasul nostru pentru un proiect mai inedit: o reclama ce avea sa dezvaluie capabilitatile incredibile ale noii game de televizoare 4k smart precum si splendoarea ce candva se revarsa asupra acestui spatiu in stil Art Nouveau.

"Filmată și produsă la calitate 4K de către regizorul american Andre Stringer și echipa DDB Berlin, reclama aduce la viață cazinoul în paragină din Constanța, România, folosind 4.000 de baloane și peste 1.500 kg de sclipici, pentru a alcătui un cadru vizual unic.
Utilizând o combinație de metode și unghiuri diferite de filmare, reclama a fost concepută pentru a capta strălucirea și frumusețea gamei de televizoare 4K HDR, prin juxtapunerea baloanelor albe și a sclipiciului multicolor, culminând cu explozia uimitoare de culoare.
Elementele vizuale suplimentare au fost filmate de fotograful specializat în fotografia de mare viteză Fabian Oefner, care a montat un senzor de zgomot la diafragma camerei, astfel încât aceasta a declanșat de fiecare dată când se spărgea un balon, ajutându-l să obțină imagini uluitoare și incredibil de detaliate.

Alice Bottaro, director de creație la DDB Berlin, explică: „Filmarea acestei reclame a necesitat săptămâni de pregătiri și un efort uriaș din partea partenerilor care s-au ocupat de efectele speciale și design de producție. Sclipiciul este un element cu care se lucrează foarte greu, mai ales că noi am vrut să prezentăm particulele în detaliu și în toată strălucirea lor. De asemenea, am fost norocoși să obținem o locație frumoasă: în timpul filmării am putut trăi experiența transformării cazinoului abandonat într-un loc plin de culoare și de viață.”


https://youtu.be/_gYdwWxSXBMNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...