TRANSLATE THIS PAGE

marți, 8 mai 2018

De la NOKIA la Huawei: Connecting people again

Eero Salmelin si Juha Alaharku prezentand modelul 808 la CES 2013
NOKIA, compania cu inceputuri in fabricarea de cabluri si cauciucuri care mai apoi a trecut la fabricarea de telefoane mobile, se pare ca nu mai exista. 
Comparatie intre 808 si Lumia prin vizorul unei camere obscure
Se pare, insa e vorba doar de divizia de telefoane mobile, care a fost vanduta catre gigantul Microsoft in urma cu vreo 4 ani, acesta din urma urmand a perpetua si inova linia de telefoane mobile, in deosebi gama Lumia si Asha. Cum acest lucur nu s-a implinit, din varii motive necunoscute oficial ci doar pe cai neoficiale, de la angajati si fosti ingineri de la acea vreme, noua companie infiintata, Microsoft Mobile, companie ce raspundea in mod direct Microsoft, era alcatuita in 2014 pana spre finele lui 2015 din elita Nokia, ingineri ce au revolutionat in universul tehnologiei mobile, in deosebi sectorul de imagistica. Doi dintre acesti ingineri sunt Juha Alaharku si Eero Salmelin, tot ei fiind si inventatorii tehnologiei PureView, tehnologie marcanta ce presupune suprapunerea pixelilor pentru a obtine o imagine de o calitate superioara, de factor 3 la 1, numita oversampling, tehnologie ce a inceput cu modelul Lumia 900/920/925 si a culminat cu modelul 808 si mai apoi Lumia 1020. 
Bine, a mai fost apoi Lumia 950/xl, insa a fost practic un ultimatum dat de Juha catre Microsoft si un adio catre fanii PureView...Ansamblul camerei de 41 mpx format din 6 lentile Zeiss si rulmenti de stabilizare optica


Lumia 1020, senzor de 41 mpx si senzor de 8 mpx de Lumia 720

Comparatie intre senzori comuni de 8 mpx si gigantul 41 mpx, desfacute chiar

Viitorul suna bine...
Dupa dezasamblarea Microsoft Mobile de catre Microsoft, angajatii Nokia...pardon, MS Mobile au fost nevoiti sa isi caute de munca. Vorbesc de angajatii locali, cei aflati la sediul MS Mobile din localitatea Tampere, practic sediul NOKIA a.k.a Nokia House, rebranduit. Insa nu pentru mult timp, fiindca cineva isi anunta prin 2013 infiintarea unui centru de Research and Development in Tampere, iar angajatii ideali ar fi fost chiar fostii angajati ai companiei Nokia, tocmai pentru know-how pe care il detineau dar si pentru avantajele personale ce le reveneau in urma unei colaborari in acelasi oras in care locuiau. Cine nu isi doreste sa aiba un loc de munca in localitatea de domiciliu? :-)
Este vorba de compania Huawei. Se pare ca aceasta a inaugurat la trei ani dupa anuntul public dat referitor la intentiile sale in Tampere, unde angajatii ideali bineinteles ca au fost fostii angajati ai MS Mobile, adica ai Nokia mobile phones and services. Unul din cei peste 50 angajati e Eero Salmelin, fostul sef al diviziei de imagistica a Nokia si co-inventatorul tehnologiei mai sus mentionata si descrisa, actualmente (2018) fiind seful diviziei de imagistica al Huawei consumer business group. 

Un posibil succesor al celebrului Lumia 1020
Acum o luna, Huawei a lansat trei noi modele in gama P20, anume Lite, P20 si P20 Pro. 
Diferentele intre cele trei sunt considerabile, varianta Lite avand doar doua camere insa fara lentile semnate Leica si un procesor mai putin performant.
Modelul P20 dispune de doua camere semnate Leica, una color de 13 mpx si una monocrom de 20 mpx si lumina dual tone, senzor optic de masurare a distantei si senzor de masurare a luminii ambientale, display lcd cu valori de constrast si luminozitate foarte bune, si alte specificatii de top, desigur procesor neuronal cu capabilitati de inteligenta artificiala A.I. ...
Ansamblul de camere duale ale P20 cu grupuri de lentile Leica fac ca rezultatul sa fie de top fata de competitori precumm SGS 9+ ori iPhone X datorita imbinarii informatiei primite de la camera monocrom si senzori care imbina la nivelul camerei color informatii precum distanta fata de obiectul atintit si luminozitatea mediului inconjurator. Inca nu stim cum se numeste aceasta tehnica, insa de un lucru sunt clar, anume ca munca lui Eero Salmelin se face resimtita atunci cand pui dispozitivul la bataie. Detin acest model si este intradevar wow!

Al treilea model din gama, P20 Pro, se deosebeste fata de varianta de mijloc prin inlocuirea displayului lcd cu unul de tip amoled de la LG, o baterie mai maricica, o memorie de 6 gb fata de 4 gb a lui P20, si un alt ansamblu de camere...
Ambele modele, P20 si Pro au in componenta memorie integrata de 128 GB si camere frontale de 24 mpx!
Ansamblul lui Pro este alcatuit din o camera wide de 8 mpx, una monocrom de 20 mpx si o a treia... de 40 mpx! Iar diferentele sunt sesizabile de indata...
Cateva poze personale facute cu P20 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...